Valckesteyn Noord

Welkom op onze school!

Op onze locatie aan de Jan van Almondestraat vind je een kleinschalige, gezellige school met 3 combinatiegroepen. De leerkrachten vormen een hecht en enthousiast team dat samen hard werkt om het beste uit de leerlingen naar boven te halen.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 3.43.56 PM

Ons gebouw

In 2018 is het gebouw waar we gebruik van maken volledig gemoderniseerd. Zo beschikken we nu over een gemeenschappelijke ruimte met een podium, een muziekinstallatie, meerdere zelfwerkplekken en een eigen speellokaal voor de gymlessen van de kleuters. Omdat we zeven lokalen hebben met drie klassen hebben we extra veel ruimte zodat de leerlingen veel mogelijkheid hebben om rustig en zelfstandig te werken. Per groep gebruiken we twee lokalen, waardoor de kinderen een flexibele werkplek hebben.

IPC

We werken op deze locatie met het International Primary Curriculum (IPC). Voor elke leeftijdsgroep zijn speciale projecten ontwikkeld die aansluiten bij de ontwikkelingsfase en belevingswereld van het kind. Een project bestaat uit een centraal thema en heeft een aantal leerdoelen met passende leeractiviteiten.

Bij elk thema komen verschillende vakgebieden aan de orde, zodat de kinderen ook leren om op verschillende manieren naar een onderwerp te kijken. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat aan verschillende talenten en vaardigheden van kinderen aandacht besteed wordt. Door het aanbieden van thematisch onderwijs is er veel ruimte voor de eigen inbreng van kinderen. Het prikkelen van de nieuwsgierigheid is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De leerdoelen van het IPC zijn geformuleerd voor verschillende leeftijden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • vakinhoudelijke doelen: leerdoelen voor alle verschillende vakken;
  • persoonlijke doelen: leerdoelen voor het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten als aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en sociale vaardigheden;
  • internationale doelen; leerdoelen voor het ontwikkelen van een internationaal perspectief.

In het IPC worden de volgende vakken gei╠łntegreerd aangeboden:

  • natuurkunde en biologie
  • aardrijkskunde
  • geschiedenis
  • tekenen en handvaardigheid
  • techniek (waaronder ICT)
  • maatschappelijke verhoudingen
  • internationalisering

Meer informatie kunt u vinden op www.ipc-nederland.nl.

Combinatieklassen

Dit jaar hebben we op deze locatie drie combinatiegroepen: 1/2, 3/4/5, 6/7/8. Elk leerjaar krijgt op aparte momenten instructie voor de lesstof waar ze mee bezig zijn. Het mixen van groepen heeft positief effect op de sociale ontwikkeling omdat de oudste leerlingen de jongste kunnen helpen en de jongere leerlingen zich op hun beurt aan de hogere klas kunnen optrekken. Daarnaast leren de leerlingen vaak zelfstandiger en geconcentreerder.

Per groep zijn er twee leerkrachten verantwoordelijk voor het onderwijs. Hierdoor is er veel persoonlijk aandacht op eigen niveau. 

Ons Team

Een school is niets zonder haar leerkrachten. Wij hebben een betrokken team met een laag verloop. Daar zijn we trots op!

L_Img153019
Jaimy Smit-Wijnberg
directrice
Ellen van Boven
leerkracht 3/4/5
Debby Meulmeester
intern begeleider
L_Img152875
Kelly Kuijntjes
leerkracht 3/4/5
Manouk van Heijnen
1/2
19
Sofie Goudriaan
leerkracht 6/7/8

Weten wie er verder in ons team zit?