Leren is fijn op Valckesteyn

Dubbel pret groep 3N

10-02-2021
Vandaag mochten de kinderen weer naar school. Vijf lange weken hebben ze thuis met hulp van papa's en mama's, opa's en oma's, broers en zussen aan hun schooltaken gewerkt. En nu mochten ze dan eindelijk weer naar school. Het was een gezellig weerzien, wat natuurlijk al pret was, maar met een schoolplein vol sneeuw is dat dubbel pret!

Dubbel Pret!

's Ochtends bij binnenkomst in groep 3 was het een gezellige drukte tijdens het inleveren van alle boeken en schriften en gezellig bijkletsen met klasgenootjes. Op hun tafel lag een kleurplaat, zodat zij tijdens de inloop konden kleuren. Voor het oudste kind van een gezin was er een opkikkertje voor alle hulp juffen en  meesters; een bedankje voor de hulp die thuis geboden is. Deze kon gelijk de lege tas in.

Toen alle kinderen er waren begon het kringgesprek. De kinderen mochten vertellen over wat ze hadden meegemaakt in de afgelopen periode. Er werd bijvoorbeeld verteld over hoe het was om thuis te werken, met wie ze thuis vaak gewerkt hadden en hoe. De sneeuwpret van afgelopen weekend was ook onderwerp van gesprek. 

Tijdens de pauze gingen we de ijzige kou in om met sneeuw te spelen en een echte sneeuwpop te maken. Dat was dikke pret, maar ook erg koud. Wat stond er een gure wind zeg!

Er moest natuurlijk ook gewerkt worden, zoals bijvoorbeeld Veilig Leren Lezen en rekenen. Aan het eind van de dag gaven de meeste kinderen aan, dat ze het fijn vonden om hun werk weer op school te maken. En ondanks dat ze na lange tijd ineens van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school moesten, vonden ze het snel gegaan. Nou gelukkig dan maar!