Leren is fijn op Valckesteyn

Natuurlijk speelplein

13-02-2019
Elk jaar kiezen wij als school een goed doel waarvoor wij met de hele school geld ophalen. Dit schooljaar zochten wij het wel heel dicht bij huis, namelijk; ons eigen schoolplein. Wij vonden dat ons schoolplein wel toe was aan een metamorfose. Wij gingen voor een natuurlijk plein, met veel groen en uitdagende speelmogelijkheden.

Elk jaar kiezen wij als school een goed doel waarvoor wij met de hele school geld ophalen. Het ene jaar is dit een goed doel ver weg; zoals bijvoorbeeld een steun aan een school in een ontwikkelingsland. Het andere jaar zoeken we een goed doel in Nederland, zoals bijvoorbeeld "De Cliniclowns of de voedselbank. Dit schooljaar zochten wij het wel heel dicht bij huis, namelijk; ons eigen schoolplein. Wij vonden dat ons schoolplein wel toe was aan een metamorfose. Wij gingen voor een natuurlijk plein, met veel groen en uitdagende speelmogelijkheden.

Middels verschillende activiteiten, denk aan een sponsorloop, een flessenactie, de "tekenfundactie"  en een goede doelen markt met zelfgemaakte kunst, hebben wij een groot geldbedrag bij elkaar weten te sparen. Dit is zichtbaar op de spaarwijzer in de hal.  

De kinderen hebben mee kunnen denken over de indeling van het nieuwe schoolplein. Uiteindelijk zijn wij gezamenlijk tot een ontwerp gekomen.

Op dit moment wordt er heel hard gewerkt om dit alles te realiseren. Er gebeurt van alles op het schoolplein, de kinderen hebben hier geen last van. Integendeel, ze genieten van alle activiteit die op het plein plaats vindt. (Snoeien, slepen met boomstammen, metselen, graven ect.)                         
De kinderen zien het schoolplein veranderen en vinden het nu al geweldig.

Wij verheugen ons ontzettend op ons nieuwe groene schoolplein en hopen hier heel veel jaren plezier van te hebben.

De hartelijke groeten van groep 3 Zuid