Leren is fijn op Valckesteyn

De Kinderboekenweek van kleutergroep A

17-10-2018
Van 3 t/m 14 oktober was het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! De week begon met een boekenmarkt op school. Hieraan brachten alle klassen een bezoekje. Zo ook kleutergroep A. De kinderen werden direct enthousiast.
Van 3 t/m 14 oktober was het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! De week begon met een boekenmarkt op school. Hieraan brachten alle klassen een bezoekje. Zo ook kleutergroep A. De kinderen werden direct enthousiast.

In de klas werkten we verder aan het thema. We speelden gezelschapsspelletjes met elkaar, verfden onze beste vriend op papier en maakten vriendschapsarmbandjes. Eén voor jezelf en één voor een ander.

Elke dag werd er in de klas uit een ander prentenboek voorgelezen. Met behulp van de boeken vertelden we de kinderen wat vriendschap is. We lazen onder andere voor uit het boek 'blauwtje en geeltje', waarin twee vriendjes groen worden zodra ze elkaar omarmen. Wat een impact had dit boekje op de kinderen. Er is dan niets leuker om er zelf mee aan de slag te gaan. De kinderen verfden op het verfbord met hun handen de kleuren blauw en geel door elkaar totdat er groen ontstond.

In de klas doen we allemaal vriendelijk tegen elkaar. Het kwam tot uiting door het maken van een groepswerk. Een tekening van Kikker op posterformaat werd in vierkantjes geknipt. Alle kinderen kregen een stukje en kleurden het naar eigen inzicht in. Alle vierkante tekeningen werden samen tot een geheel vastgeplakt op een canvasdoek. Een schitterend resultaat dat tot stand kwam door een goede samenwerking.

Tijdens de Kinderboekenweek stond de letter V van vriendschap in de klas centraal. We maakten heel veel letters V van Knex en klei, speelden spelletjes met woorden die begonnen met de letter V, stempelden deze letter en plakten de letter van doppen.